top of page
image.png

כשאנחנו אומרים: "אין לי סוללה", "אין לי קליטה" או "אני על שקט", אנחנו לא מתכוונים לכך שהגוף הפיזי שלנו לא טעון או אינו קולט, או שאין באפשרותנו להפעיל את מיתרי הקול שלנו. בשפת היומיום האני הדובר נטמע בתוך הטכנולוגיה וממחיש את אחד המאפיינים הבולטים של המאה ה־21: היעלמות הגבולות בין העולם הפיזי למרחב הדיגיטלי.

33 היוצרות והיוצרים, המשתתפים בתערוכה "שולחן עבודה", מגיעים מתחומי האמנות הפלסטית, הצילום, העיצוב, האופנה, האנימציה, האיור והאדריכלות. רובם בגילאי 30 פלוס וגדלו אל תוך העידן הדיגיטלי. עבורם שולחן עבודה הוא לא שולחן פיזי, אלא desktop, מושג שקיבל ביטוי וירטואלי לראשונה לפני כ־50 שנה כשהפך לכינוי הרווח לסביבת העבודה הדיגיטלית.

 אין לי סוללה   אין לי קליטה   אני על שקט 

 אין לי סוללה   אין לי קליטה   אני על שקט 

 אובייקטים פיזיים, כמו תיקיית קרטון, שפופרת טלפון או בול ומעטפה, החלו לייצג פעולות דיגיטליות – כמו שיחת טלפון או שליחת דוא"ל – והתנתקו מהקשרם המקורי. ברבות השנים החל העידן הדיגיטלי לפתח שפה ואסתטיקה מקוריות משלו, ואלו בתורן החלו לנוע חזרה אל העולם הפיזי ולהשפיע על האופן שבו אנו חווים אותו.

לרגל התערוכה הזמין המוזיאון אמניות ואמנים ליצור עבודות חדשות, שיביאו לידי ביטוי את הדרכים שבהן אופני מחשבה, רעיונות, מושגים וכלים מהעולם הדיגיטלי מקבלים ממשות בעולם הפיזי ומַבנים את היצירה החומרית. עבודותיהם חוקרות מה קורה כשהאסתטיקה של העולם הדיגיטלי נתקלת במגבלות פיזיות, בבני אדם, בחומר ובחוסר שליטה, ומהי המשמעות של הפיכת הטכנולוגיה לחלק בלתי נפרד מגופנו וממי שאנחנו.

עדן זורניצר, typing…, 2022, צילום_ באדיבות האמנית.jpg.jpg
טל מסלבי, Suger Rush, 2025, קרדיט צילום_ אסף עיני.jpg
עדן זורניצר, typing…, 2022, צילום_ באדיבות האמנית.jpg

משאבי אנוש

שחר קמיניץ, יזם ומנכ"ל של חברות סטארט־אפ טכנולוגיות, חוקר בשנים האחרונות שימוש בבינה מלאכותית כפרשנית של טקסטים ספרותיים. קמיניץ הוא זוכה פרס משרד התרבות לסופרים בראשית דרכם (2024). 

במרכז ספר הביכורים שלו 'משאבי אנוש' יזם הייטק מבטיח בעל שאיפות אדירות לסטארט־אפ שהקים לא מזמן: לפענח את נפש האדם בכלי בינה מלאכותית באמצעות מיטב הספרות העולמית. ככל שיותר ספרים נקראים על ידי צוות החברה, ככל שיותר בני אדם מתמסרים לשיחה עם האלגוריתם, כך האנושות מתפענחת ביתר קלות. מכאן הדרך לריפוי ולנחמה, לשיבוש שוק הפסיכולוגיה העולמי, וכמובן – לאקזיט הנכסף, הופכת ברורה ומובטחת.

הספר מחולק לשמונה פרקים, במרכז כל פרק דמות אחת. שמונה מאיירים ומאיירות, המעורים בעולמות ההיי־טק והטכנולוגיה, נענו להזמנת המוזיאון ליצור עבודות חדשות בהשראת הספר, הדמות וניסיונם האישי, באופן שמאתגר את הפורמט האיורי – בדו- ממד ובתלת-ממד, באיור ובאנימציה, בקרמיקה ובטקסטיל.

אלי בבג׳נוב, ערן בר לב, סמנכ_ל כספים (אובססיה) (2).jpg
אלי בבג׳נוב, ערן בר לב, סמנכ_ל כספים (אובססיה) (1).jpg
אלי בבג׳נוב, ערן בר לב, סמנכ_ל כספים (אובססיה).jpg

אוצר התערוכה: יובל סער

אמנים.ות משתתפים:
סופי אבו שקרה / אסף אלקלעי / אלי בבג'נוב / ים (ימבו) בן אדיבה / סיימון ברזין / עמית ברמן / נטע גטה / ענבל גרי / תמר דגני / אור דרורי / אריאל הכהן / איזבלה וולובניק / חן וינר / עדן זורניצר / ירדן חנוכה / דאנה טנהאוזר / מארק יאשאייב / אור יוגב / טדי כהן / רועי כהן / אריק לרנר / נטע מוזס / עדי מנקו פליישר / טל מסלבי / נועה סגל / יונתן פופר / עדן פוקסיניאנו / יואב פיש / יואש פלדש / תם קריב / בן ריבק / אניל רינת / אילנית שמיע / שחם רובין

image.png
vid 2.png
image.png
bottom of page